Havrekakor

Goda och enkla klassiska havrekakor.
Timglas Tid: 35 minuter
Portioner 40 st

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Skär upp smöret och lägg i en bunke. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt. Häll på strösocker.

Rör ihop till en jämn smet med elvisp. Tillsätt hjorthornssalt och rör ihop med elvispen.

Tillsätt havregryn och vetemjöl. Rör ihop till en lite smulig smet, använd elvisp.

Tryck ihop smeten till klumpar och lägg på plåtar. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 10-12 minuter till gyllengul färg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0