Havrekakor
Goda och enkla klassiska havrekakor.
Tid: 35 minuter
40 st


Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 tsk hjorthornssalt
- 6 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
Utrustning du behöver:
Skär upp smöret och lägg i en bunke. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt. Häll på strösocker.
Rör ihop till en jämn smet med elvisp. Tillsätt hjorthornssalt och rör ihop med elvispen.
Tillsätt havregryn och vetemjöl. Rör ihop till en lite smulig smet, använd elvisp.
Tryck ihop smeten till klumpar och lägg på plåtar. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 10-12 minuter till gyllengul färg.
Kommentarer
Trackback