sokerkaka !


Ingredienser:
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 75 g smör
- 1 dl vatten
- 3 dl vetemjö
Utrustning du behöver:
- 1 st sockerkaksform
- elvisp
Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.
Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.
Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.
Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den. Låt kakan kallna under formen.
Kommentarer
Trackback