hallon och blåbärs glass (hemlagad)

Timglas Tid: 15 min + 20 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Utrustning som är bra att ha:

Vispa ägg och socker med elvisp till en pösig smet. Tillsätt vaniljsocker.

Vispa grädden tjock.

Tina hallon och blåbär. Mosa med en gaffel. Spara gärna några blåbär och hallon till garnering.

Blanda ägg- och sockersmeten med den vispade grädden och de mosade bären. Det går bra att använda elvisp på lägsta hastighet.

Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar. Brukar ta ca 20 min.

Utan glassmaskin: Häll i en plastburk och ställ in i frysen. Rör om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna.

Vid servering: Garnera gärna med blåbär och hallon. Om glassen stått i frysen länge, låt den gärna stå i kylskåp någon timme innan servering eller i rumstemperatur 20 min så den tinar lite och blir lite mjukare.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0